Vår filosofi

Lederskap

Ting å tenke på når man skal anskaffe seg en hund

Litt enkelt hodebry for hunden
 
Sandliveien 6, 2818 Gjøvik - Eiere: Turid D. og Ulf H. Sunde - Telefon 61 13 81 95 / 47 23 95 58- epost: Post til Bamsekroken
Siden ble sist oppdatert 20.06.2009 WEB-utvikling: BD Consult


 

HUNDER ER FLOKKDYR!

Tegning: Espen Dyvesveen Fjærestad

Hunder trenger å få være sammen med sine mennesker inne i huset der de bor. Det er det eneste hjemmet hunden har i verden. En hundegård eller noe lignende, kan aldri erstatte et hjem. En hund trenger å føle at den hører til og at den blir tatt med, og respektert som et medlem av familien. Den skal ikke mobbes ved å settes til side. Den trenger å få være med inne i stua der andre sitter og koser seg.

Hunder kan bli deprimerte av ensomhet, og det gir ingen god virkning på hundens psyke. Nyere forskning viser at hunder har det samme følelsesregister som oss mennesker. Noe å tenke gjennom!!

Hunden på tegninga her, er satt vekk som straff . Det er veldig lite pedagogisk riktig siden hunder ikke er født med moral og etiske verdier. Hunder vet ikke forskjell på rett og galt!

Vi mennesker liker nok å tro at de skjønner når de har gjort noe ”galt”, men alle de signaler og uttrykk vi ser i slike situasjoner der vi mener hunden”skjønner”, er heller signaler vi kan finne igjen når vi lærer om deres talemåte.

Faller du i fristelsen for å tro at hunden din angrer eller forstår hva den har gjort galt, så sett deg ned å kikk på øyne og uttrykk og tenk igjennom hva en hund er.

Hit Counter