Vår filosofi

Lederskap

Ting å tenke på når man skal anskaffe seg en hund

Litt enkelt hodebry for hunden
 
Sandliveien 6, 2818 Gjøvik - Eiere: Turid D. og Ulf H. Sunde - Telefon 61 13 81 95 / 47 23 95 58- epost: Post til Bamsekroken
Siden ble sist oppdatert 20.06.2009 WEB-utvikling: BD Consult


 

LÆR OM HUNDENS SPRÅK !

Tegning: Espen Dyvesveen Fjærestad

Dette er en av de absolutt viktigste tingene du bør gjøre før du anskaffer deg hund.  Lær om hva en hund er og ikke er. Lær deg å forstå signalene den sender deg.

Ta for eksempel det som skjer på tegningen øverst på siden her. Eieren vil at hunden skal gjøre noe spesielt som den tydeligvis ikke gjør. Dersom du da som eier, blir sint og bruker kjeft eller straffer på annen måte, vil hunden bruke all sin energi og alle sine dempende signaler for å få deg snill igjen. Den vil for eksempel slikke snuta si, snu vekk hodet, gjespe, sette seg og til slutt legge seg dersom du ikke har skjønt noe av det andre den har ”sagt”, så langt.

Det er mye viktigere for hunden å få deg snill og blid, enn at den utfører det trikset du ønsker den skal gjøre. Om det er sitt, dekk, gå, bli, rull osv.

Dette skjer fordi hunder er konfliktløsere og bruker mye av sin tid på å skape fred og harmoni i flokken sin.

Du kan overkjøre hunden din og presse den til å gjøre ”din vilje”, men da får du en frustrert og utrygg hund som ikke skjønner hva som skjer. Den opplever at språket dens ikke ”virker”.

Heller glad og trygg enn lydig og utrygg!!

Les mer utdypende om hundens språk her

Eksempler på gode bøker om hundespråk og hva hunder er eller ikke er:

  • ”På talefot med hunden. De dempende signaler. ” av Turid Rugaas.

  • ”Dominans og lederskap. Fakta eller overtro?” av Barry Eaton.

  • ”Kulturkollisjonen mellom hund og menneske.” av Jean Donaldson

Hit Counter