Vår filosofi

Lederskap

Ting å tenke på når man skal anskaffe seg en hund

Litt enkelt hodebry for hunden
 
Sandliveien 6, 2818 Gjøvik - Eiere: Turid D. og Ulf H. Sunde - Telefon 61 13 81 95 / 47 23 95 58- epost: Post til Bamsekroken
Siden ble sist oppdatert 04.07.2010 WEB-utvikling: BD Consult


 

LITT OM OSS OG LIVET I BAMSEKROKEN
 

Vi bor på Gjøvik med våre tre hunder. Nå har vi Ailo, Whoopi og Birgithe.  Ailo er 6 år og datter til vår første hund – Cherry.  Whoopi har vi fra Ulligårdens kennel i Sverige. Hun er nå 4,5 år. Birgithe er en av Whoopis døtre og er snart 2 år.

Vi startet med nuffer i 1998 da vi kjøpte Cherry fra Chiqui Bear som drives av Inger Munkvold.

Etter en stund, fikk vi lyst til å kjøpe en nuffe til. Da fikk vi Lulu – også fra Chiqui Bear.

Vi ble bare mer og mer glad i disse bamsene våre, så når vi leste i lokalavisen om en nuffegutt på to år som trengte nytt hjem, så var ikke diskusjonen lang før vi drog av sted og hilste på Casper.  Han var den største nuffen vi noen gang hadde sett, og et hjerte av gull hadde han. Vi ble veldig glade da vi ble valgt ut til å ta vare på Casper. Han ble veldig fort en del av gjengen her.


Full størrelse: Klikk på bildet


Full størrelse: Klikk på bildet

Vi hadde tenkt at Casper kanskje kunne få bli pappa, men det gikk ikke slik. Han var ikke helt frisk, så han ble gående hos oss i 6 år bare for kosene skyld.

I år 2001. fikk Cherry valper. Det ble 12 flotte nuffer som vokste opp. Og vi beholdt altså Ailo fra A-kullet.

Vi har hatt, og har fortsatt kontakt med valpekjøpere fra kullet til Cherry. Vi setter stor pris på at valpekjøpere vil fortsette å ha kontakt etter at valpen er kjøpt.

I år 2002, var Inger Munkvold hos oss på Gjøvik og holdt pelstell-kurs for de som ville komme på det. Vi hadde en flott dag med masse nuffer, noe å drikke og spise og masse moro.  Vi ble imponert over valpekjøpere som reiste helt fra Trønderlag til Gjøvik, for å delta på denne dagen.

Etter en tid, ble Cherry borte. Hun måtte få hvile til slutt. Det var forferdelig vondt for oss, men slik er det å ha dyr. Gleder og sorger om hverandre hele tiden.

Det tok ikke lang tid før vi merket at det var noe forferdelig galt med kroppen til Lulu, så hun ble bare 2år gammel. Men Lulu gav oss to fantastiske år. Hun var en hjerteknuser av rang. Ikke en sur mine så vi fra henne så lenge hun levde. Hun var med oss på masse moro, og fikk ha et hundeliv så lenge hun levde.

Lulu var også den første hunden vår som gav oss røde og lilla sløyfer, til vår store glede og stolthet.


Full størrelse: Klikk på bildet


Full størrelse: Klikk på bildet

Så kom Whoopi fra Sverige. Hun har vært en opplevelse å ha i huset fra dag en. Ei levende og glad jente. Elsker alt som er moro, og tar nye utfordringer på strak arm. Uredd det meste, og utrolig kosejente.

Whoopi fødte i 2005, 8 flotte valper. Hun var ei veldig god mor, og lærte ungene sine masse nyttig til de skulle få seg sitt nye hjem.

Denne gangen skulle vi ikke ha noen valpe selv, men etter en tid, kom en av tispene tilbake til oss. Det er Birgithe, og hun kommer til å bli her i Bamsekroken.

I 2005 fikk vi en dag en telefon fra en nuffe eier som hadde ei tispe som trengte et nytt hjem.

Full størrelse: Klikk på bildet


Full størrelse: Klikk på bildet

Ei koselig jente på 5 år, kom til oss på prøve. Det var vel ikke så mange som hadde noe tro på at hun kom til å reise igjen, men vi skulle nå liksom være fornuftige. Og Frøya kom, og hun ble her.

Frøya var skadet i foten som liten, men greide seg bra. Dessverre utviklet hun kreft etter bare trekvart år. Hun ble fort veldig syk, og vi måtte igjen gå den triste veien til veterinær med en av våre kjære venner. Men Frøya rakk også å oppleve mye koselig, og rakk å lære oss masse fine ting om hunder. Det har vi hatt stor nytte av senere også.

Det ble et kort samvær, men vi er Frøya meget takknemlig for tiden vi hadde henne her hos oss.

Ikke lenge etter at Frøya var borte, fikk vår kjempekoseklump, Casper også kreft. Det var et forferdelig stort tap for oss, selv om han fikk bli 8 år. For oss var det altfor lite, men vi hadde ikke noe valg.

Så nå har vi altså våre tre tisper, og storkoser oss med det. I skrivende stund, har vi fått besøk av en av unga til Whoopi som skal feriere her noen dager. Vi koser oss, og hundene har det godt sammen.

Vi liker å få slike besøk av og til. Moro å følge med på det som skjer med hundene ”våre”.

Ja, det er hundelivet vårt så langt.

Hva som ellers er å si om oss, er at vi har holdt på en del med utstilling av noen av tispene våre. Vi har hatt det mye moro på disse turene, og truffet masse koselige hundefolk.

Ellers prøver vi å følge med en del i det som skjer på hundefronten generelt. Vi er opptatt av å lære litt om fysikken til hundene våre, og hva vi kan hjelpe til med for å holde hundene så friske som mulig.

Vi er også heldige som har en utrolig dyktig veterinær som følger med i all utvikling innen hundens helse. Det har vært til uvurderlig hjelp for våre hunder og for hunder vi har solgt til andre.

Blant annet, så har hunden vi nå har i pensjon, kommet langveis fra for å få hjelp til sin hund, som andre veterinærer mente var umulig å hjelpe til med. Slike ting gjør hundeeiere veldig takknemlige.


Full størrelse: Klikk på bildet
 


Full størrelse: Klikk på bildet

Når det gjelder hundenes ve og vel rent psykisk, så er vår interesse blitt bare større og større med tiden.

Ved en ren ”tilfeldighet”, kom vi over Turid Rugaas sin bok :” På talefot med hunden. De dempende signaler”. Det snudde opp ned på vårt forhold til hunder. Eller rettere sagt, til våre metoder i hundehold. For sannheten er jo at det vi fant hos T. Rugaas, stemte med hva vi egentlig følte var rett allerede.

Dette gjorde at vi kom i kontakt med kurs som ble drevet etter koseligere metoder, enn det vi før hadde sett. Vi fant også etter hvert fram til flere som driver på en hundevennlig måte.

Den første virkelig gode hundetreneren vi møtte, var Anne Tofastrud  og hennes medtrenere. Vi begynte på kurs med henne, og lærte masse flott. Vi holder fortsatt kontakten, og er sammen på miljøtrening med noen hunder, en gang i uka.


Full størrelse: Klikk på bildet


Full størrelse: Klikk på bildet

Etter en del forelesninger og kurskvelder, i tillegg til jobbing med egne hunder, bestemte jeg (Turid) meg for å ta hundetrenerutdannelse ved Hagan Hundetrenerskole som drives av Turid Rugaas.

Dette ble 1,5 år med masse god undervisning både teoretisk og praktisk. Det var så utrolig mye som falt på plass i hundeholdet etter hvert som vi lærte mer og mer.

I tillegg har jeg vært så heldig å få være lærling og etter hvert litt assistent, ved Troll hundeskole på Kongsberg som drives av Anne Lill Kvam.

Dette har vært en læretid full av utfordringer og læring også i tillegg til det jeg har lært hos Turid R.

Anne Lill er utrolig dyktig på for eksempel spor. Hun har vært teamleder for minehundopplæring i Angola i tillegg til at hun har drevet med redningshunder, konkurranser av forskjellige slag osv. I tillegg har jeg fått være med å lære masse i håndtering av hunder med forskjellige atferdsproblemer.

Vi har begge – Turid og Ulf, fått være med ved Troll hundeskole og lært masse nyttig som vi kan bruke både hjemme og i omgag med våre valpekjøpere.

I tillegg har vi fått hjelpe en del andre hundeeiere som også har hatt behov for litt hjelp med ting som er blitt litt vanskelig.

Vårt ønske og mål med hundeholdet vårt, er først og fremst å få ha det hyggelig sammen med hundene våre og at de skal kose seg sammen med oss. I tillegg ønsker vi å bidra til at valpekjøpere kan få et godt liv sammen med sine hunder.

Vi kommer også etter hvert til å drive en del kursvirksomhet og temakvelder osv, der hundefolk med alle raser kan delta.

Vi ønsker nuffeeiere og andre hundeinteresserte, hjertelig velkommen til Bamsekroken Hundesenter, enten bare for et besøk og en hundeprat over en kaffekopp, eller om noen ønsker å prate om spesielle ting innen hundehold. Vi vil bidra så godt vi kan.

Hit Counter