Vår filosofi

Lederskap

Ting å tenke på når man skal anskaffe seg en hund

Litt enkelt hodebry for hunden
 
Sandliveien 6, 2818 Gjøvik - Eiere: Turid D. og Ulf H. Sunde - Telefon 61 13 81 95 / 47 23 95 58- epost: Post til Bamsekroken
Siden ble sist oppdatert 20.06.2009 WEB-utvikling: BD Consult


 

Hva slags hund passer best for deg og din livsstil

Tegning: Espen Dyvesveen Fjærestad

Når du skal anskaffe deg hund, så finn først ut hva slags hund du ønsker deg. Hva som passer best for deg og din livsstil. Les om forskjellige raser og ta kontakt med andre som eier den rasen du er interessert i.

Spør gjerne noen som har rasen allerede, om du kan få komme på besøk å se hvordan denne rasen er i hverdagen. Spør etter fordeler og ulemper med rasen i forhold til det du ønsker deg.

Vær nøye med å finne ut hvordan den har hatt det hos oppdretter, og om den har lett for å bære sykdommer.

Finn ut om dette er en rase som i utgangspunktet er avlet fram til et bruk som du kan tenke deg. For eksempel: Er det en typisk jeger, en som vokter , en som er avlet fram til å lage mange lyder som for eksempel mye bjeffing osv.

Husk at alle hunder er små og søte som valper. Men tiden som valp er veldig kort.

Dette gjelder også om du skal ta in en omplasseringshund. Finn ut hva slags arbeidsoppgave den i utgangspunktet er avlet fram for å utføre. Da kan du finne mer ut om den har iboende egenskaper som du vil sette pris på eller ikke.

Når det gjelder omplasseringshunder så finn ut mest mulig om hundens historie så du vet hva den trenger for å få det godt.

 

Hit Counter